I lys av den lave oljeprisen og organisasjonenes søken etter kostnadsreduserende tiltak, kan løsninger som applikasjonspensjonering eller applikasjonsavvikling være interessante å se nærmere på. Det burde interessere alle organisasjoner som ønsker lavere IT kostnader og bedre informasjonsforvaltning.

Hvor mye er det mulig å spare på å avvikle utgåtte IT systemer?

En av de viktigste driverne ved applikasjonspensjonering eller applikasjonsavvikling, er å eliminere eller å redusere kostnader ved å holde eldre og usupporterte IT applikasjoner i lesemodus. Vi vet om sykehus som holder gamle labsystemer i drift fordi de må ha tilgang til pasientdata. Det finnes selskap som holder liv i Lotus Notes og usupporterte SharePoint versjoner fordi de ikke har klart å migrere informasjonen til nyere versjoner. Vi kjenner til selskap som holder i live gamle ERP systemer fordi lovverk krever at dataene lagres og er tilgjengelige.

Å “ holde lyset på” er både risikabelt og kostbart.  Ved å overføre store mengder av inaktive og verdifulle data fra silobaserte produksjonsmiljøer til et felles arkiv, reduseres datalagrings- og vedlikeholdskostnader i tillegg til at det blir enklere å eksponere strategiske data til organisasjonen.

Å avvikle eldre IT applikasjoner kan gjøres enkelt ved å migrere data til et innovativt XML-basert arkiv som gir enkel tilgang til alle data og gjør det mulig å overholde regulatoriske krav (compliance).

Show me the money!

rapportjpg

 

De store kostnadsbesparelsene har overrasket mange!

Gartner «Decomissioning applications: The emerging role of the application undertaker»

Om Rune Hagbartsen

Rune er direktør i divisjon privat og medlem av Computas ledergruppe. Han har mer enn tyve års bransjeerfaring med spesialisert kompetanse innen salgsledelse, direktesalg og forhandlinger. Rune har bred erfaring knyttet til entreprenørskap, løsningssalg og ledelse. Han har alltid hatt fokus på langsiktig samarbeid med kunder og kollegaer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *