9 ting vi tar med oss hjem fra OFFF-konferansen

OFFF-konferansen har vært arrangert i 17 år og er et samlingspunkt for kreative sjeler. Her blomstrer engasjement og inspirasjon som skapes av en innovativ og internasjonal samling print- og digitaldesignere, animasjonsdesignere, lyddesignere, grafiske designere, utviklere, både profesjonelle og studenter. Som OFFF skriver på sin webside: “Putting the titles aside, OFFF is made for the curious”.

Nysgjerrige som vi er, satte vi (Julie, Lise-Mari og Victoria) kursen sørover for å oppleve konferansen for første gang. Her er, kort oppsummert, noe av kunnskapen vi har med oss tilbake:

1. Make it personal

Ha et sideprosjekt eller et personlig prosjekt som lar deg være kreativ uten økonomiske og forhåndssatte rammer. Alle bør ha et eget prosjekt som du bryr deg om og som gir deg lyst til å lage noe bra. Prosjektet kan faktisk blomstre til noe mye større og i beste fall føre til nytt betalt arbeid, som for eksempel “koseprosjektet” til den ene halvdelen av duoen http://antonandirene.com, som på grunn av sin interesse for fotografi og arkitektur, lagde «Misplaced» (http://misplaced.design) der han flyttet kjent arkitektur fra New York inn i nye, usannsynlige settinger.

(Bildecred: http://misplaced.design/)

2. Animation anymotion

Animasjonen er kommet for å bli, og er nå enda mer utbredt. Alt skal animeres og ha bevegelse og dynamikk. Gode eksempler på animasjon kan du finne på www.hands.wtf (av Stink Studios http://www.stinkstudios.com), Cookie Studio med sine kreative logo-animasjoner (http://www.cookiestudio.tv) og de stilrene arbeidene til Outro Studios (http://www.outrostudio.com/).

3. Crazy good – trikset å trives på kanten

«Don’t be scared», men kanskje «be a little scared». Det skal være litt rart, og det viktigste er å få en reaksjon. Surrealistiske motiver, nakne kropper, provoserende utsagn og unaturlige sammensetninger har preget flere av kunstnernes arbeider.

(Bildecred: http://www.wastedrita.com/, http://studiofurious.com/ og Gary Baseman http://garybaseman.com/)

4. DIY (Do it yourself) – work with your hands

Man trenger ikke store budsjetter, studioer eller masse tid for å lage kult og edgy arbeid. Det eneste man trenger er viljestyrke, pågangsmot og mange kopper kaffe. Blø for faget.

(Slidecred: http://antonandirene.com/)

5. Get closer – Jo bedre du kjenner de du jobber med, jo bedre ting lager du

Man trenger ikke å være et ektepar slik som Wade Jeffree og Leta Soberjievski (som har gjort karriere av å ta bilder sammen: https://www.behance.net/gallery/18755413/Complements-A-portrait-project), men det er viktig at man liker de man jobber med, og at man føler seg vel sammen med dem. Gjør man gjør det, kan de kreative idéene få fritt utløp, og man trenger ikke å være redd for å si noe dumt. Og det er jo fint!

(Bildecred: Wade Jeffree/Leta Soberjievski https://www.behance.net/gallery/18755413/Complements-A-portrait-project)

6. Say YES!

Ta sjanser og si ja til prosjekter der du ikke kan alt fra før. Hvis du kan løse 70 %, klarer du å finne ut av de siste 30. Kom deg ut av komfortsonen og helt ut i terrorsonen (dun dun dunnn).

(Slidecred: http://antonandirene.com/ og https://goodfuckingdesignadvice.com/)

7. Mix it up – finn inspirasjon i andre fagområder

Finn inspirasjon i andre fagområder enn ditt eget – branch out. Ta en kul plakat og bruk formene til å lage en fet hjemmeside. Se en musikkvideo og ta inspirasjonen med deg videre inn i en logo. Finn en brødskive og la de overraskende konturene inspirere til en awesome app. Bruk programmering til å lage fete lysshow.

(Slidecred: http://antonandirene.com/)

8. Question everything

Ikke ta ting for god fisk, og still spørsmål til alt – med nok innsikt og nok kunnskap blir det endelige produktet mye (MYE!) bedre.

9. Stay hungry du er aldri ferdig utlært

Ingen kan alt, ta på deg Svampebob-kostymet og sug inn inspirasjon fra alle steder, fortsett å øve, lær av hverandre, og om det er noe du ikke kan, spør 15-åringene på YouTube.

(Slidecred: http://antonandirene.com/, http://clausstudios.com og http://www.stinkstudios.com)

Alt i alt, en fantstisk langhelg. Muchos gracias! Vi er proppfulle av inspirasjon og solbrente på nesa.

Om Victoria Nerem

Victoria er en tverrfaglig designer med tyngden sin innen digital grafisk design. Hun har god erfaring innen grafisk design, konseptutvikling og design av trykksaker og digitale løsninger. Hun har også erfaring innen markedsføring og salg, interaksjonsdesign, brand design og illustrasjon, alltid med fokus på konsept, strategi, intuisjon og funksjonalitet.

One thought on “OFFF 17: Let’s feed the future!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *